receptjes

Panna Cotta van yoghurt & frambozen.

Ingredienten:
- 2 bakjes frambozen
- 250 gr magere yoghurt
- 185 ml room
- 55 gr extra fijne suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 1 el poedersuiker
- 2 zakjes vanille suiker

bereidingswijze:
1. vul een kommetje met water, en leg hier de blaadjes gelatine in.
2. doe de room en de suiker en de vanille suiker in een steelpan en zet op een middelhoog vuur.
3. roer tot de suiker opgelost is, breng heel even aan de kook en neem daarna van het vuur.
4. knijp het overtollige water uit de gelatine
5. voeg de gelatine toe bij het roommengsel
6. klop tot de gelatine volledig opgelost is.
7. voeg de yoghurt toe en klop tot je een glad mengsel krijgt.
8. mix met een staaf mixer 1 bakje frambozen. 
9. doe de gemixte frambozen bij het mengsel. 
10. roer alles nog eens goed door.
11. verdeel het mengsel over enkele kommetjes
12. doe een deel van de frambozen van het tweede bakje, in ieder kommetje.
13. laat minstens 3 uur opstijven in de frigo (=koelkast)
14. als de panna cotta is opgesteven, haal je de kommetjes even uit de frigo, en dresseer je ze met de overgebleven   frambozen.
15. hierna laat je het nog even rusten in de frigo (=koelkast)
16. koud opdienen. 

Suikerarme Rabarber confituur.

ga eerst Rabarber plukken in je tuin.
(of kopen in de winkel)

schil de Rabarber.

 snijd de Rabarber in kleine stukjes.
tot je 1 kg krijgt in totaal aan Rabarber.

zet een kookpot op een laag vuurtje (7)
en doe de Rabarber in de kookpot.

vermeng 1 zakje Pec Plus van imperial bij het fruit.

doe er een heel klein beetje water bij.
en breng het mengsel aan de kook

ondertussen dat je het aan de kook brengt,
doe je er 1 zakje vanile suiker bij. 

als het mengsel kookt,
doe je er 1/2 kg suiker bij. 
 nu roeren tot de stukjes Rabarber bijna volledig weg zijn. 

blijven roeren.


nu vul je lege potjes confituur,
met je zelf gemaakte confituur.


als je de potjes gevuld hebt, 
direct  afsluiten met een dekseltje.
en er eventueel een etiket op plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten