vrijdag 6 juli 2012

Recept: suikerarme Rabarber confituur

ga eerst Rabarber plukken in je tuin.
(of kopen in de winkel)

schil de Rabarber.

snijd de Rabarber in kleine stukjes.
tot je 1 kg krijgt in totaal aan Rabarber.

zet een kookpot op een laag vuurtje (7)
en doe de Rabarber in de kookpot.

vermeng 1 zakje Pec Plus van imperial bij het fruit.
doe er een heel klein beetje water bij.
en breng het mengsel aan de kook

ondertussen dat je het aan de kook brengt,
doe je er 1 zakje vanile suiker bij. 


als het mengsel kookt,
doe je er 1/2 kg suiker bij. 
nu roeren tot de stukjes Rabarber bijna volledig weg zijn. 

blijven roeren.


nu vul je lege potjes confituur,
met je zelf gemaakte confituur.


als je de potjes gevuld hebt,
direct  afsluiten met een dekseltje.
en er eventueel een etiket op plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten